Emelkedhetnek a távközlési díjak a különadó miatt

Update: 2022-06-10 15:49:48

A kormány által beharangozott különadó érinti a távközlési szektort is. Bár a kormány azt hangoztatja, hogy ezt nem háríthatják át a felhasználóra, több elemző is az áremelkedést vizionálja. Félelmük talán nem is alaptalan, mivel jelentős terhet jelent ez a szolgáltatóknak.

A 06.04-én szombaton megjelent magyar közlönyből az extraprofit adókról szóló rendelete részletei is kiderültek. A távközlési pótadót az elektronikus hírközlési szolgáltatásból származó, helyi adóknál számított nettó árbevétel alapján kell megfizetniük a szolgáltatóknak, a 2022. - 2023. évekre vonatkozóan.

A sávosan meghatározott pótadó nem kevés:
 - 1 milliárd forintot meg nem haladó bevétel után 0 százalék, 
 - 1 milliárd forintot meghaladó, de 50 milliárd forintot meg nem haladó része után 1 százalék,
 - 50 milliárd forintot meghaladó, de 100 milliárd forintot meg nem haladó része után 3 százalék,
 - 100 milliárd forintot meghaladó része után pedig 7 százalék.

A távközlési pótadó első részét 2022-ben november 30-ig kell befizetni, a 2021-ben kezdődő adóévben elért nettó árbevétel alapján, a 2023-ban kezdődő adóévben pedig az május 31-ig ugyanennyi pótadóelőleget kell megfizetni.

Nyilván a három nagy szolgáltató lesz ebben leginkább érintett. Az infláció húzza magával az összes további költség emelkedését is, így a pótadó áthárítása nélkül is számíthatunk árváltozásra.

 

Ez plusz egy ok, hogy a FLOTTA-KONTROLL-ra válts!

 

 


Mások ezeket olvasták még:


Kategorizálj! Mert mindig van eggyel jobb díjcsomag? | De mi az a kategorizálás? És miért kell erre odafigyelni díjcsomag váltás esetén? A szolgáltatók, eg [...]

Kategória: Flotta-Kontroll


Szerencsejáték céges telefonon? Na, ez nem játék! | Ötöslottó, hatoslottó, Euro jackpot. A kolléga úgy dönt, hogy a céges telefont használja a heti, hav [...]

Kategória: Szabályozást érintő


A céges telefon nem ajándék! Célja van, méghozzá üzleti! | Az alkalmazottaid egy része úgy gondolja, hogy a céges telefon egy korlátlan juttatás, amit saját be [...]

Kategória: Szabályozást érintő


ARCHÍVUM

FLOTTA BLOG

A Flotta Blogon a céges mobiltelefonokkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a szakértők is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.