Kérek egy céges flottát! - Kettő lett, maradhat?

Update: 2022-04-04 09:49:08

A dolgozói flottád működésének a Telefonhasználati Szabályzatod az alapja. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni soha és törekedni kell arra, hogy a lehető legpontosabb szabályokat fektesd le a szabályzatban. Amikor a szabályzatod áttekinted látni fogod, hogy a szervezeten belül különböző juttatásokat adsz eltérő munkavállalói csoportoknak. Ez így rendben is van, ennek így kell lennie. Sőt vannak olyan számaid is amelyeket nem tudsz dolgozóihoz rendelni, mert több kolléga használja egyszerre, ilyen lehet az irodai mobilszám, ügyfélszolgálati telefon.

A különböző munkahelyi csoportok használatát a szabályzatban is fel fogod tüntetni, nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a cégvezetésnek adott hívószámoknak közel korlátlannak kell lennie, hiszen ez a kör az aki a cég érdekében nagyon sokat használja a telefonját. A gyártósoron dolgozóknak inkább csak juttatásként adod és itt a cél az, hogy a vezető el tudja érni a munkavállalót ha szükséges. Tehát ez a csoport forgalmazás tekintetében nem annyira releváns a cég szempontjából.

De nem csak a hanghívásokra kell gondolni. Egy irodai munkatárs, aki egész munkaidejében a céges wifihez kapcsolódik vagy járvány idején Home Office-ban dolgozik, ahol az otthoni vezetékes net egy részét is a cég fizeti, biztosan kisebb net csomagra van szüksége mint a sofőrnek aki kiszállít vagy a mozgó üzletkötőnek aki szerződés kötéseit vidéken rögzíti a céges adatbázisba.

Lehet időszakos juttatás is. Például egy belföldi kereskedelemmel foglalkozó cég munkatársainak nem feltétlenül szükséges a nyaralás alatti külföldi forgalom juttatásként történő kifizetése, azonban ha egy dolgozót a cég küld egy külföldi továbbképzésre, akkor azért elvárható, hogy a kinti telefonköltséget a cég fizesse. 

Úgy terveztük meg a Flotta-Kontroll rendszert, hogy a lehető legpontosabban be tudd állítani a különböző munkahelyi csoportok dolgozói magánhasználatát.

Ami biztos, hogy lesz egy olyan csoportod ami a teljes egészében a cég által fizetett számokat fogja tartalmazni.
Biztosan lesz egy vagy több vezetői flottád amiben a leforgalmazhatóság határai tágabban, nagyobb a net, csak az egyértelmű magánhasználatok lesznek kiszámlázva a dolgozónak. (pl. szerencsejáték, adomány ilyesmi).
A többi dolgozó esetében pedig annyi flottára kell szétbontani a hívószámokat ahány különböző juttatási csoportot szeretnél kialakítani. Itt bármi lehet, csoportvezetőknek több, beosztottaknak kevesebb, általában ez szokott lenni az igény.
Sok cégnél a dolgozók igényelhetnek családi hívószámokat, ami azt jelenti, hogy a dolgozó családtagja veheti igénybe a cég nagyon kedvező havidíjait és tarifáit, de ennek költségét a dolgozó vagy a családtag 100%-ban megtéríti. Ők is egy külön al-flotta a flottádon belül.

A Flotta-Kontroll rendszerben annyi al-flottára bontod a céged hívószámait amennyire akarod. És ennek jelentősége lesz, nem is kicsi!

Ennek hatását a költségcsökkenésben fogod igazán érezni, már a rendszer bevezetése utáni első hónapban.

A telefonszámládat betöltve a rendszerünk szétválogatja az előre beállított paraméterek alapján az igénybe vett szolgáltatásokat és könnyedén kiszámlázhatod vele a Telefonhasználati Szabályzat szerinti dolgozói magánhasználatot. Nem kell egy kollégának tíz excelben összesítenie, vagy egyesével kiállítania a számlákat. Egyszerű, gyors és pontos számlafeldolgozási folyamatot kapsz, ami töredékére csökkenti a dolgozói magánhasználat kiszámlázására fordított időt, a hibalehetőséget pedig szinte nullára redukálja. A telephelyekre bontás vagy a statisztika al-flottánként csak hab a tortán.

Ha felkeltettük az érdeklődésed keress minket bátran az elérhetőségeinken.


Mások ezeket olvasták még:


Emelkedhetnek a távközlési díjak a különadó miatt | A kormány által beharangozott különadó érinti a távközlési szektort is. Bár a kormány azt hangoztatj [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


Szerencsejáték céges telefonon? Na, ez nem játék! | Ötöslottó, hatoslottó, Euro jackpot. A kolléga úgy dönt, hogy a céges telefont használja a heti, hav [...]

Kategória: Szabályozást érintő


Az új EU-s szabályozás miatt átalakulhat a céges mobilnet forgalmad is | Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) döntést hozott a szolgáltatók által [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


ARCHÍVUM

FLOTTA BLOG

A Flotta Blogon a céges mobiltelefonokkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a szakértők is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.