Szerencsejáték céges telefonon? Na, ez nem játék!

Update: 2022-04-25 07:52:07

A mobil szerencsejáték az egyik legszerencsétlenebb szolgáltatás amit a dolgozóid igénybe vehetnek a céges telefonon keresztül.

 - Kié a nyeremény?
 - Ki fizeti a játékot?
 - Hová könyveled ezt a költséget?
 - Hogy fizetteted ki a dolgozóval az eltékozolt összegeket?

Hogy mennyi az esélye annak, hogy nyer valaki azt most hagyjuk is. Ezen mindenki csak veszíthet! 

Tételezzük fel, hogy a cég költségkeretet adott a kollégának a havi telefonszámla vonatkozásában. A példa kedvéért 8000 Ft-ot.
Bár a telefonhasználati szabályzat rendelkezik erről a tételről, de ennek ellenére senkinek nem szúr szemet, hiszen a költségkereten belül van a kolléga. Ha a könyvelőd nem jelzi feléd, észre sem fogod venni a sokszáz tételből álló telefonszámládban. És ha eddig sem foglalkoztál ezzel akkor a könyvelőd nem fogja ezt firtatni, mert nem ez a dolga.
Ahhoz, hogy szemet szúrjon, és szabályszerűen legyen kezelve a Flotta – Kontroll lesz a megoldás!

A telefonhasználati szabályzatról korábban már olvashattál itt.

Vizsgáljuk meg jobban a kérdést:
A telefonszámlát Te fizeted, mint a cég vezetője, na de kié a Lottó ötös?
A tiéd hisz te fizeted? Vagy a kollégát illeti meg a busás főnyeremény?
A válasz pedig a kollégáé a nyeremény!
Ugyanis, a Szerencsejáték Zrt. csak magánszeméllyel szerződik, így jogi személy (cég) nem nyerhet.
Van ennél dühítőbb, mint amikor Te fizeted a Lottót és a kolléga nyer?
Igen méghozzá, ha nincs költségkeret, nincs szabályzat és mégis Te fizeted a szerencsejáték vásárlást.


El is jutottunk odáig, hogy nemcsak bosszantó lehet, de igazából ki is kellene számláznod a fenti magánhasználatot. Gondoljuk végi. Aki lottózik az minden héten megveszi a szelvényt.
Egy kolléga tekintetében ez egy Lottó szelvény (5-hetes) vonatkozásában, 1500 Ft, ez egy évben 18000 Ft és egyetlen tételről beszélünk.
Erre megoldás a Flotta Kontroll, melyben könnyedén, jogszabály szerint helyesen továbbszámlázhatod a Szerencsejáték vásárlást. Így a kolléga jogosan kaphatja meg a lottó ötöst, Te pedig csak azért fizetsz amire szerződtél.

Ha többet szeretnél tudni a céges szerencsejáték szabályszerű továbbszámlázásáról keress minket az elérhetőségeinken.


Kapcsolódó cikkek


A Telefonhasználati Szabályzat mindennek az alapja | A céges telefonok világában ez annyira fontos dokumentum, hogy nélküle nem is adhatnál hívószámot a [...]

Kategória: Szabályozást érintőMások ezeket olvasták még:


Emelkedhetnek a távközlési díjak a különadó miatt | A kormány által beharangozott különadó érinti a távközlési szektort is. Bár a kormány azt hangoztatj [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


A céges telefon nem ajándék! Célja van, méghozzá üzleti! | Az alkalmazottaid egy része úgy gondolja, hogy a céges telefon egy korlátlan juttatás, amit saját be [...]

Kategória: Szabályozást érintő


Kategorizálj! Mert mindig van eggyel jobb díjcsomag? | De mi az a kategorizálás? És miért kell erre odafigyelni díjcsomag váltás esetén? A szolgáltatók, eg [...]

Kategória: Flotta-Kontroll


ARCHÍVUM

FLOTTA BLOG

A Flotta Blogon a céges mobiltelefonokkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a szakértők is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.