Emelkedhetnek a távközlési díjak a különadó miatt

Update: 2022-06-10 15:49:48

A kormány által beharangozott különadó érinti a távközlési szektort is. Bár a kormány azt hangoztatja, hogy ezt nem háríthatják át a felhasználóra, több elemző is az áremelkedést vizionálja. Félelmük talán nem is alaptalan, mivel jelentős terhet jelent ez a szolgáltatóknak.

A 06.04-én szombaton megjelent magyar közlönyből az extraprofit adókról szóló rendelete részletei is kiderültek. A távközlési pótadót az elektronikus hírközlési szolgáltatásból származó, helyi adóknál számított nettó árbevétel alapján kell megfizetniük a szolgáltatóknak, a 2022. - 2023. évekre vonatkozóan.

A sávosan meghatározott pótadó nem kevés:
 - 1 milliárd forintot meg nem haladó bevétel után 0 százalék, 
 - 1 milliárd forintot meghaladó, de 50 milliárd forintot meg nem haladó része után 1 százalék,
 - 50 milliárd forintot meghaladó, de 100 milliárd forintot meg nem haladó része után 3 százalék,
 - 100 milliárd forintot meghaladó része után pedig 7 százalék.

A távközlési pótadó első részét 2022-ben november 30-ig kell befizetni, a 2021-ben kezdődő adóévben elért nettó árbevétel alapján, a 2023-ban kezdődő adóévben pedig az május 31-ig ugyanennyi pótadóelőleget kell megfizetni.

Nyilván a három nagy szolgáltató lesz ebben leginkább érintett. Az infláció húzza magával az összes további költség emelkedését is, így a pótadó áthárítása nélkül is számíthatunk árváltozásra.

 

Ez plusz egy ok, hogy a FLOTTA-KONTROLL-ra válts!

 

 


Mások ezeket olvasták még:


A Telefonhasználati Szabályzat mindennek az alapja | A céges telefonok világában ez annyira fontos dokumentum, hogy nélküle nem is adhatnál hívószámot a [...]

Kategória: Szabályozást érintő


Kérek egy céges flottát! - Kettő lett, maradhat? | A legtöbb cégvezető úgy gondolja, hogy egy céges flottája van. Mire a cikket elolvasod megérted, Nek [...]

Kategória: Flotta-Kontroll


Magánhasználat kiszámlázása 3 egyszerű lépésben | Miért nem számláztad ki eddig? Mert nem tudtad, hogy ilyen egyszerűen is lehet! Ha eddig nem számláz [...]

Kategória: Flotta-Kontroll


ARCHÍVUM

FLOTTA BLOG

A Flotta Blogon a céges mobiltelefonokkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a szakértők is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.