Könyvelőknek

Céges flotta könyvelése úgy, ahogy mindigis kellett volna!

Mi a gond a Céges Flotta könyvelésével?

Alapvetően semmi! A szolgáltatói számlán szerepel a TESZOR összesítő ez alapján az igénybe vett szolgáltatások könnyen szétbonthatóak, kiszámítható a járulék és áfa.
Azonban!
Amint a cég szeretné kiszámlázni a magánhasználatot, elkezdenek céges és nem céges autókkal parkolni, szeretné a cégvezető, hogy telephely szerint legyen a költség szétbontva, céges dolgozói csomagot kapnak a családtagok vagy a tulajdonos saját cégei között számlázná tovább a használatot, kezdődnek a problémák. Ki, mikor, mit használt, kinek mit számláztunk tovább? Milyen arányban számoljuk a járulékot? Ezek fejtörést okozhatnak még egy gyakorlott szakembernek is. Ráadásul alátámasztahtónak kell lennie a számításodnak. Sokan azt az elvet követik, hogy ha kell, ha nem befizettetik a járulékot a teljes számla hangszolgáltatására, a magánhasználat kiszámlázásának lehetőségét pedig meg sem említik az ügyfélnek. Bár tudják, hogy ezzel sok lenne a megtakarítás, de a számlaadatok összetettsége miatt a munka is óriási lenne vele. Ez így is van, egészen addig amíg meg nem ismered a Flotta-Kontrollt!

A Flotta kezelése nem a könyvelő feladata

Mi ezt így gondoljuk a Flotta-Konrollnál. Ezért a könyvelői csomagunkat úgy állítottunk össze, hogy nem kell benne a továbbszámlázással foglakoznod. A szolgáltatói számla beolvasása után cégenként, számlánként megkapod a fökönyvi feladást, ami tartalmaz minden adatot előkészítve úgy, hogy azt jogszabályszerűen lekönyvelhesd.

Könyvelés tekintetében kétféle céget különböztetünk meg:

 • Aki nem számláz tovább semmit
 • Aki továbbszámlázza a költség egy részét

Az általad könyvelt cég(ek) is ebbe a két csopoortba sorolhatóak és feltételezzük, hogy a problémásabb esetek azokkal a partnereiddel fordulnak elő akik továbbszámláznak, de néha maguk sem tudják hogy mit miért tesznek. Ezért a Könyvelői csomagunkban Te korlátozás nélkül regisztrálhatsz olyan cégeket akik nem számláznak tovább. Te magad beolvashatod a számláikat és letöltheted az összesített adtokat a könyveléshez. Nem, ez még nem flottakezelés, majd meglátod ez néhány kattintás és rendelkezésre áll cégenként az összes adat kiszámolva. Ezekkel a cégekkel mi nem szerződünk, mi a Te munkádat szeretnénk megkönnyíteni!

Azok a partnereid akik továbbszámláznak részben vagy egészben, Ők lesznek azok akiknél szükség van flottakezelésre. Náluk fontos melyik számot melyik dolgozó vagy külsős partner használja, mit kell és mit nem kell továbbszámlázni. Ők lesznek azok akik esetében igazán szeretni fogod a Flotta-Kontrollt. Ugyanis itt mi szerződünk a cégekkel, megtanítjuk nekik hogyan csinálják ezt igazán jól. Beállítjuk a rendszerüket úgy, hogy lehetőleg ne tudjanak hibázni. Betanítunk egy kollégát a rendszer használatára. Te pedig töle fogod kapni az adatokat előre a program által kiszámolva, mindig ugyanabban a struktúrában a többi könyvelési anyaggal együtt.

Hozzáférésed lesz az általad könyvelt cég Flotta-Kontroll rendszeréhez, de többet nem kell neked számlatételek között bogarászni, minden adatot kiszámolva összesítve kapsz egyetlen fájlban PDF és Excel formátumban. Természetesen ha akarod mindent részletesen, számlatételszinten is láthatsz, de erre az esetek többségeében nem lesz szükséged.

Kapcsolatfelvétel 

Milyen adatokat kapsz a Flotta-Kontrollból?

A telefonszámla automatikus vagy manuális betöltésével számos olyan adat rendelkezésre áll, más adatok pedig kiszámolhatóak ami több mint elegendő ahhoz, hogy szabályosan a lehető legköltséghatékonyabban könyvelhessük a telekommunkiációs számlát.

Többek között az itt felsorolt adatokat kapod meg, szolgáltatófüggetlen, egységes adatformátumban:

 • Szolgáltatói számla alapadatai, szétbontva Beszédalapú és Egyéb tételek összesített adataira
 • Árbevételként továbbszámlázott tételek összesítése
 • 30%-nál nagyobb mértékben továbbszámlázott Dolgozói magánhasználatok
 • 20-30%-ban továbbszámlázott Dolgozói magánhasználatok
 • 20% alatt továbbszámlázott Dolgozói magánhasználatok
 • Továbbszámlázatlan tételek összesítése
 • Továbbszámlázott összesítés elkülönítése Árbevételként és Dolgozói mh.ként számlázva
 • Járulékfizetés adatai TAO vagy KIVA szerint 80/20 szabály szerint, Szja, Szocho kiszámolva
 • Telefon szolgáltatás Áfa 30-70% szabály szerint
 • Telefon szolgáltatás Áfa 100% szabály szerint, ahol 30% feletti volt a továbbszámlázás
 • Internethasználat összesítése, csak azok amit a cég vett igényve, a továbbszámlázás levonása után
 • Parkolás, Útdíj összesített adatok, levonható (céges autó 3,5t feletti) és nem levonható részekre szétbontva
 • Különféle egyéb ráfordítások összesítése, Szerencsejáték, Adomány, Digitális tartalom stb.
 • Dolgozói lista a bérszámfejtéshez, ha a cég a dolgozói magánhasználatot a bérből szeretné levonni
 • Továbbszámlázott számlák exportja könyvelő programba történő beolvasáshoz
 • Statisztikai kimutatás az ügyfeled igénybe vett szolgáltatásairól

Kapcsolatfelvétel 

Flottaszolgáltatói számlákat ad le az ügyfeled?

Nem baj ez is kezelhető!

A külsős flotta-szolgáltatók számláival akkor van baj, ha olyan számlát adnak amiből nem tudod a járulékot és ÁFÁ-t helyesen kiszámolni! Ezzel kockázatot vállalsz Te is és a Partnered is! Egy ellenőrzéskor nagyon gyorsan világossá válik, hogy itt valójában nincs alátámaszthatóan megfizetve a magánhasználati járulék!
Tájékoztasd erről a partneredet és kérd tőle, hogy olyan számlát adjon le amiből egyértelműen beazonosíthatóak a hangalapú szolgáltatások és tartalmaz TESZOR összesítőt. Azok a flotta-szolgáltatók akik a mi Flotta-Kontroll rendszerünket használják továbbszámlázásra, ilyen számlát fognak adni!
Ha szükséges felvesszük a kapcsolatot ezekkel a flottákal és segítünk, hogy olyan számlát bocsátsanak ki a partnered részére ami szabályszerűen lekönyvelhető.
A költségmegtakarítás nem mehet a törvényszerűség rovására, a Flotta-Kontrollal mindkettő könnyen elérhetővé válik.

Kapcsolatfelvétel